Osinkotaulu

05/12/2017

Päivitin viimelokakuussa sijoitusstrategiaani. Tavoitteenani on yksinkertaisesti saada kohtalaista osinkotuottoa kaikissa mahdollisissa olosuhteissa. Yhtenä keinona tämän tavoitteen pääsemiseksi on hajauttaa salkkua globaalisti. Vuoden viimeisin kuukauden kunniaksi tein laskelman siitä, miten hyvin nykyinen salkkuni tuottaa osinkoa per kuukausi. Samalla sain vähän käsitystä siitä, miten hyvin osinkovirta on hajautunut valuutoittain. Osinkotaulukon avulla pystyn myös paremmin kohdistamaan seuraavat osakeostokseni, jotta kussakin valuutassa osinkovirta olisi tehokkaammin hajautunut.

Vaikka salkkuni on vielä kovin pieni ja osinkovirta on ohutta, jostain on aina pakko aloittaa. 11 osakkeen taulu on nyt ensimmäinen askel. Ajattelin jatkossa päivitellä osinkotaulukkoa, jahka salkun osakkeiden lukumäärä kasvaa riittävästi. Tulee edes jonkinlainen tunne, että sijoitustoimintani menee eteenpäin.

Tulokset

Tällä hetkellä osinkotauluni näyttää, että osinkovirtani olisi noin 477 euroa vuodessa olettaen, että nykyinen salkkuni olisi ollut hankittuna 1.1. käännettynä 4.12. valuuttakurssein. Todellisuudessa IB-tilini näyttää, että olen saanut osinkoja 321 euroa. Pro forma -laskelma antaa mielestäni paremman kuvan, sillä se helpottaa eri ajankohtien välistä ja on yksinkertaisempi rakentaa.

Parannettavaa löytyy ainakin siinä, että euromääräisten osinkojen paino on alhaisempi kuin mitä haluasian. Lisäksi tietyillä kuukausilla osinkovirta vaikuttaa turhan ohuelta. 

 

VASTAA