Portfolion seurantatyökalu

01/04/2016

Kirjoitin jokin aika sitten salkun hajauttamisesta sekä oman strategian mittauksesta.  Nyt on aika siirtyä teoriasta käytäntöön. Olen viime aikoina koodaillut VBA:n avulla omaa salkkuohjelmaa, jonka avulla oman salkun seurantaa pystyy automatisoimaan mahdollisimman pitkälle. Jossain vaiheessa päivittelin käsipelin kurssi- ja valuuttatietoja. Aina kuitenkin innostus lopahti jossain vaiheessa ja portfolio ei ikinä ollut ajan tasalla. Jospa nyt jaksaisi nappia painaa. Pyrin kuvien avulla visualisoimaan oman salkun rakennetta aikeisemman kirjoituksen mukaisesti. Inspiraatiota olen ottanut eri varainhoitofirmojen salkkuesitteistä.

Omassa salkussani ei ole tällä hetkellä kovin montaa osaketta, minkä vuoksi salkkutyökalu tuntuu ehkä turhalta. Olen vielä aikeissa enemminkin myydä kuin ostaa. Uskon ainakin toistaiseksi VIX30-strategiaani. Mennään vielä sillä teesillä, että helmikuussa nähty laajalla rintamalla tapahtunut lasku toistuu vielä.

Lataa työkalu

Ohessa on latauslinkki portfoliosta.

Makro on vasta beta-asteella ja todennäköisesti sisältää erinäisiä virheitä. Näitä pyrin korjaamaan jahka huomaan niiden synnyn. Ajatuksenani on tulevaisuudessa kehittää salkkutyökaluun tilastollisia ominaisuuksia sekä salkun osinkokehityksen kuvaajia.

Vastuurajoituksena sen verran, että Excel sisältää makron, joten saa käyttää omalla vastuulla. Sen verran kuitenkin varoituksena, että makro tyhjentää Explorerin sivumuistin.

VASTAA