Ohjelman lataaminen ja vastuurajoitus

Ohjelman voi ladata tästä Portfolio-Manager_BETAv23082018

Netistä ladattavissa makroissa voi aina olla viruksia. Itse en luonnollisesti ole mitään haitallista koodia kirjoittanut (en edes osaa). Ohjelmassa käytetään kuitenkin Signalsolverin koodin pätkää, joka ei parhaan ymmärrykseni mukaan sisällä mitään haitallista. Tämä koodi on kuitenkin monimutkaista, joten haitallisen koodin olemassa oloa ei voi täysin sulkea pois. Ohjelman voi ladata ja käyttää omalla vastuulla.  Sen verran kuitenkin varoituksena, että makro tyhjentää Explorerin sivumuistin.

Koodin toimivuudesta

Koneen asetusten muuttaminen

Koodailen VBA:ta ihan harrastusmielessä, minkä vuoksi ohjelman laatu on Nokian vanhojen puhelinten ohjelmien tasoa. Monista puutteistaan huolimatta ohjelma toimii pääosin ainakin kotikoneillani (Win7&Win10). Jotta osaketiedot saa haettu oikeassa formaatissa päivämäärän ja pilkun osalta, piti seuraavat asetukset laittaa voimaan:   

  • Singalsolverin koodin sisällä on ohje, joka piti asettaa voimaan. VBA DEVELOPER – > Tools -> References… MENU AND CHECK OFF “Microsoft WinHTTP Services”
  • Windowsin Control Panel -> Region and Language piti laittaa niin, että Format -> English (UK) / Additional Settings -> Decimal Symbol “,”
  • Excelin asetuksia pitu muuttaa niin, että Options -> Advanced -> Use System Sepator pitää ruksata pois päältä ja Decimal Separator pitää olla “,”.

Ohjelman manuaalisesti syötettävät arvot

Osaketiedot macro hakee Yahoo Financesta, joten ticker-tiedot joutuu kerämään yahoo.finance.com -sivustolta. Salkun arvot päivittyvät kiintein valuuttakurssein eli osto- ja myyntipäivät on kurssattu samalla kurssilla eli valuutan heilahtelulla ei pitäisi olla vaikutusta tuottoihin.

Työkalussa on kaksi keskeistä sheettiä Input sekä Currency. Currency sheetille pitää kirjata manuaalisesti kunkin euromääräisen vastin valuutan päivän kurssi.

Input-sheetille syötetään kaikki tiedot ja VBA-koodi tekee kaiken työn Output- sekä Statistics -sheetille. Alla on kerännyt Input-sheetin ”käyttöohjeita”. Näitä pitää noudattaa täsmällisesti, sillä muussa tapauksessa VBA-koodi ei toimi oikein. En jaksanut itseäni varten koodata error-käsittelyä.

 

   

2 kommenttia “Portfolion seurantatyökalu

  1. Mäntylä

    Kiitokset hyvästä koodista ja ideasta. Blogisi on mahtava ja täytyy tutustua siihen lisää:)

VASTAA