Lataa työkalu

YAHOO on muuttanut tapaa, jolla historialliset osakekurssit saa VBA:han. Tämän seurauksena työkalu ei enää toimi. Katsotaan löytyykö vastaus, jotta koodin saa korjattua.

Ohessa on latauslinkki portfolion seurantatyökalusta. Portfolio-Manager_BETAv28072016

Makro on vasta beta-asteella ja todennäköisesti sisältää erinäisiä virheitä. Erityisesti Excelin eri kieliversioissa olen huomannut, että koodi ei tahdo toimia. Näitä pyrin korjaamaan jahka huomaan niiden synnyn. Ajatuksenani on tulevaisuudessa kehittää salkkutyökaluun tilastollisia ominaisuuksia sekä salkun osinkokehityksen kuvaajia.

Vastuurajoituksena sen verran, että Excel sisältää makron, joten saa käyttää omalla vastuulla. Sen verran kuitenkin varoituksena, että makro tyhjentää Explorerin sivumuistin.

Työkalun tarkempi esittely

Ajatuksena on tarjota oma sijoitustyökalu, joka voisi toimi sparrausapuna vastaavan työkalun rakentamisesta kiinnostuneille. VBA-koodia katsomalla pääsee vähän paremmin kärryille. Nykypäivän nuoret kuitenkin taitaa koodailun itseäni paremmin. En myöskään löytänyt netistä vastaavaa ilmaista työkalua, jolla vastaavan lopputuloksen saisi aikaiseksi.

Vähän lisää taustatietoja kiinnostuneille

  • Osaketiedot macro hakee Yahoo Financesta. Kannattaa katsoa ohjeet linkin takaa, missä asennossa päivämäärä tulee olla. Keskeiset valuuttakurssit oanda.comista. Salkun arvot päivittyvät kiintein valuuttakurssein eli osto- ja myyntipäivät on kurssattu samalla kurssilla eli valuutan heilahtelulla ei pitäisi olla vaikutusta tuottoihin.
  • Työkalussa on kaksi keskeistä sheettiä eli Input, Output ja Statistics. Lisäksi currency-sheetillä näkyy salkun käyttämät valuuttakurssit. Jos haluaa lisää valuuttapareja, joutuu VBA-koodia päivittämään. Ajatuksena on, että Input-sheetille syötetään kaikki tiedot ja VBA-koodi tekee kaiken työn Output-sekä Statistics -sheetille.
  • Alla on kerännyt Input-sheetin ”käyttöohjeita”. Näitä pitää noudattaa täsmällisesti, sillä muussa tapauksessa VBA-koodi ei toimi oikein. En jaksanut itseäni varten koodata error-käsittelyä.

Input_PM

 

   

2 kommenttia “Portfolion seurantatyökalu

  1. Mäntylä

    Kiitokset hyvästä koodista ja ideasta. Blogisi on mahtava ja täytyy tutustua siihen lisää:)

VASTAA