Ohjelman lataaminen ja vastuurajoitus
Ohessa on latauslinkki teknisen analyysin työkaluun. Technical analysis tool_BETAv01092018
Netistä ladattavissa makroissa voi aina olla viruksia. Itse en luonnollisesti ole mitään haitallista koodia kirjoittanut (en edes osaa). Ohjelmassa käytetään kuitenkin Signalsolverin koodin pätkää, joka ei parhaan ymmärrykseni mukaan sisällä mitään haitallista. Tämä koodi on kuitenkin monimutkaista, joten haitallisen koodin olemassa oloa ei voi täysin sulkea pois. Ohjelman voi ladata ja käyttää omalla vastuulla.
Työkalun tarkempi esittely
Kirjoitin aikaisemin teknisen analyysin perusteista.
Jotta teoria ei jäisi vain sanahelinäksi, kehitin oman VBA-koodin pohjautuvan teknisen analyysityökalun exceliin. Verkosta löytyy toki laadukkaita teknisen analyysin sivustoja (kuten Stockcharts.com), jotka myös tarjoavat enemmän ominaisuuksia. Koen kuitenkin excelin hyödylliseksi, koska
- Exceliin saa eri maiden pörssien kurssitiedot yahoo.financen kautta. Monet sivustot tämän suhteen hyvin rajoittuneita vain tiettyihin pörsseihin.
- Tickerin vaihtaminen nopeutuu huomattavasti, kun sen voi tehdä excelissä soluviittauksena. Tämä helpottaa selvästi usean osakkeen yhtäaikaista seuraamista.
- Muokattavuus on paljon helpompaa. Esimerkiksi Trendiviivan piirtäminen excelissä helpompaa, kun nettipohjaisessa sovelluksessa. Kaikki lähdedata on numeromuodossa.
- Kehityksessä seuraavan askelen ottaminen helpompaa excelissä. Tällä tarkoitan mahdollisuutta luoda teknisen analyysin pohjalta osto- ja myyntisäännöstöä. Toistaiseksi koen kuitenkin pärjäävän silmäpelillä.
- Oli muutenkin mukava opetella VBA-koodausta, kun kerrankin löytyi hyvä käyttötarkoitus.
Omassa excelissä inspiraation lähteeni on ollut Stockcharts.comin teknisen analyysin kuvaajat. Taisin melkein jopa tehdä täysin samoilla parametreillä omat käppyräni kuin sivuston default-asetukset. Lisäksi alkuun pääsin hyvin investexcel.netin erinomaisilla esimerkeillä.