Lataa työkalu

YAHOO on muuttanut tapaa, jolla historialliset osakekurssit saa VBA:han. Tämän seurauksena työkalu ei enää toimi. Katsotaan löytyykö vastaus, jotta koodin saa korjattua.

Ohessa on latauslinkki teknisen analyysin työkaluun. Technical analysis tool_BETAv01042016

Vastuurajoituksena sen verran, että Excel sisältää makron. Saa käyttää omalla vastuulla.

Työkalun tarkempi esittely

Kirjoitin aikaisemin teknisen analyysin perusteista.   

Jotta teoria ei jäisi vain sanahelinäksi, kehitin oman VBA-koodin pohjautuvan teknisen analyysityökalun exceliin. Verkosta löytyy toki laadukkaita teknisen analyysin sivustoja (kuten Stockcharts.com), jotka myös tarjoavat enemmän ominaisuuksia. Koen kuitenkin excelin hyödylliseksi, koska

  • Exceliin saa eri maiden pörssien kurssitiedot yahoo.financen kautta. Monet sivustot tämän suhteen hyvin rajoittuneita vain tiettyihin pörsseihin.
  • Tickerin vaihtaminen nopeutuu huomattavasti, kun sen voi tehdä excelissä soluviittauksena. Tämä helpottaa selvästi usean osakkeen yhtäaikaista seuraamista.
  • Muokattavuus on paljon helpompaa. Esimerkiksi Trendiviivan piirtäminen excelissä helpompaa, kun nettipohjaisessa sovelluksessa. Kaikki lähdedata on numeromuodossa.
  • Kehityksessä seuraavan askelen ottaminen helpompaa excelissä.  Tällä tarkoitan mahdollisuutta luoda teknisen analyysin pohjalta osto- ja myyntisäännöstöä. Toistaiseksi koen kuitenkin pärjäävän silmäpelillä.
  • Oli muutenkin mukava opetella VBA-koodausta, kun kerrankin löytyi hyvä käyttötarkoitus.

Omassa excelissä inspiraation lähteeni on ollut Stockcharts.comin teknisen analyysin kuvaajat. Taisin melkein jopa tehdä täysin samoilla parametreillä omat käppyräni kuin sivuston default-asetukset. Lisäksi alkuun pääsin hyvin investexcel.netin erinomaisilla esimerkeillä.

VASTAA