Salkun tilannepäivitys

15/11/2016

Ahlstrom on pelastanut tänä vuonna salkkuni kehityksen. Ilman sitä tuotto olisi lähellä nollaa. Ahlstromin kohdalla investointiteesit osuivat kerrankin kohdilleen. Lisäksi Munksjö fuusio on parantanut kurssin momenttumia entisestään.  ERM Power ja Servizi Italia ovat lukujen valossa menneet ihan kohtalaisesti ja osinkovirta pysynyt muuttumattomana. Tuli vaan hankittua osakkeet liian kalliilla.

Salkun viimeaikaisia tapahtumia

Myynnit

Kesän kynnyksellä ajattelin, että isompi korjausliike osakemarkkinoilla olisi pian käsillä. Kävi kuitenkin päinvastoin ja markkinat jatkoivat tykittämistä yhä korkeammalle.  Koin tilanteen tarjoavan hyviä myyntimahdollisuuksia, joita olivat   

  • Toukokuussa myin Leifheitin osakkeet melko pian osingon irtoamisen jälkeen. Yhtiön kurssi oli noussut vahvasti markkinan mukana, eikä yhtiön kohdalla oikein voinut enää puhua arvo-osakkeesta. Lisäksi kannattavuuskehitys ei enää ollut kovin vakuuttavaa. Yhtiön kurssi on pyörinyt viime aikoina hieman 55 – 56 euron myyntihintani yläpuolella.
  • Heinäkuussa myin Omega Healthcaren osakkeet, kun kurssi saavutti silloin vuoden korkeimman tasonsa. Keskikesällä ajanhenki oli se, että osinko-osakkeisiin sijoittaminen oli sama asia kuin ostaisi yhtiöiden joukkovelkakirjoja. Tämä ajattelu ei luonnollisesti ollut kovin kestävää…
  • Lokakuussa myin Fortumin osakkeet mielestäni heikon kolmannen kvartaalin jälkeen. Lisäksi yhtiön kurssi oli noussut vahvasti viimeisten kuukausien aikana. Fortum oli ensimmäisiä osakkeita, joita olin hankkinut ehkä vähän väärin perustein tai ainakin väärällä hetkellä. Koin pääseväni eroon sijoituksesta pienin vaurion. Osinkojen jälkeen jäi ehkä jotain käteenkin.       

Ostot

Vesikielellä olen odottanut isompaa kurssiromahdusta. Mutta ei edes Brexit tai Trumpin valinta presidentiksi ole saanut tätä aikaiseksi. Halusin vähän aktiviteettiä, minkä vuoksi jatkoin maltillisesti uusien osakkeiden hankintaa.    

  • Elokuussa ostin Extendicaren osaketta hyvän Q2 jälkeen. Meno vaikutti jatkuvan ihan kelvollisena kolmannen kvartaalin lukujen perusteella.  Osake puksuttaa joka kuukausi pientä osinkoa salkkuun.  
  • Lokakuussa palasin Omega Healthcaren omistajaksi, kun yhtiön kurssi oli laskenut noin 15 %:lla heinäkuun myyntihetkestäni. Yhtiö tarjoaa hyvää osinkovirtaa.  Oston jälkeen kurssi on jatkanut laskuaan, kun uhkana on Trumpin peruvan nykyhallinnon luomia sosiaaliohjelmia.      

Salkkuni tilanne 14.11.2016

corr_matrix1411

Kun Fortumin osakkeet lähtivät salkusta, niin korrelaatiomatriisi alkoi näyttää selvästi paremmalta. Ainakin tilastollisesti hajautus pitäisi olla kunnossa.   

salkku1411

Salkkulaskenta ei ota huomioon valuuttakurssien vaikutusta, osingonjakoa ja kaupankäyntikuluja  

 

VASTAA